THEATER

Ik ging in BelgiŽ naar de toneelschool: Studio Herman Teirlinck. Daarna heb ik een aantal jaar als acteur gewerkt, o.a. bij 't Gebroed (Antwerpen), Toneelgroep de Appel (Den Haag) en het RO theater (Rotterdam).

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik liever achter de schermen wilde werken: als regisseur, docent en schrijver.

Jarenlang was ALBA theaterhuis mijn thuis. Een broedplaats voor jong talent uit alle windstreken. Ik heb er diverse voorstellingen geschreven en gemaakt: o.a. Rasoul S, Otto Raast, Looking for Higgs en Blauwe konijnen naar links.
Op 20 december 2012 ging Shelter in premiŤre. Onze laatste voorstelling, daarna verzonk ALBA in het moeras der bezuinigingen. Bekijk teaser-filmpje van Shelter.

Shelter - Afscheid van ALBA theaterhuis. Foto: Joris-Jan Bos  Shelter - ALBA theaterhuis. Foto: Joris-Jan Bos

Ook met het beeldende, interdisciplinaire theater van de Ulrike Quade Company voel ik me sterk verbonden. Ik schreef meerdere teksten voor dit gezelschap. In 2014 Krabat, een theaterbewerking van het klassieke jeugdboek 'Meester van de zwarte molen'. Voor de opera Dorian Gray (een samenwerking met Silbersee, 2018) schreef ik het libretto. Tijdens het Oerol festival 2019 speelde de Ulrike Quade Company (in samenwerking met Strijbos & Van Rijswijk) het door mij geschreven Technostalgia. Deze tekst werd uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Technostalgia - Foto: ©Ben van Duin     Technostalgia - Foto: ©Ben van Duin

Ik heb nog diverse andere toneelstukken geschreven, zoals: De klas van Babel, Icarus, O, Hart, Sporen en Billy the Kid.

Als dramadocent heb ik o.a. bij Brabants Conservatorium gewerkt. Bij Theaterschool Rabarber geef ik les en maak ik toneel met jongeren van alle leeftijden.

Voor meer informatie over mijn toneelwerk kun je contact met me opnemen.

Looking for Higgs - ALBA theaterhuis. Ontwerp: Hannah Salt

 

 

Icarus - Rabarber

 

 

 

 

 

 

 

 

Boom uit de Tropen - ALBA theaterhuis

 

 

 

Krabat - Ulrike Quade Company. Foto: Urska Boljkovac