THEATER

Mijn toneelschool heb ik in België gevolgd: de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna  heb ik een aantal jaar als acteur gewerkt, o.a. bij 't Gebroed (Antwerpen), Toneelgroep de Appel (Den Haag) en het RO theater (Rotterdam).

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik het fijner vond om achter de schermen te werken: als regisseur, docent en schrijver, het liefste voor en met jongeren.

Jarenlang was ALBA theaterhuis mijn thuis. Een broedplaats voor jong talent uit alle windstreken. Ik heb er diverse voorstellingen geschreven en gemaakt: o.a. Rasoul S, Blauwe konijnen naar links en Looking for Higgs. Op 20 december ging 'Shelter' in première. Onze allerlaatste voorstelling want daarna verzonk ALBA in het moeras der bezuinigingen. Bekijk foto en teaser-filmpje van Shelter

Ook werk ik al een hele tijd bij Theaterschool Rabarber. Daar geef ik les en maak ik toneel met jongeren van alle leeftijden.

Voor de Ulrike Quade Company heb ik een theaterbewerking gemaakt van het klassieke jeugdboek 'Meester van de zwarte molen' van Otfried Preussler. De internationale première van de voorstelling was op 12 september 2014 te Ljubljana. De Nederlandse première vond plaats in jeugdtheater De Krakeling te Amsterdam op 4 oktober 2014.

Ik heb verschillende toneelstukken geschreven, zoals: De klas van Babel, Icarus, Sporen en Billy the Kid. Ze worden nog steeds regelmatig gespeeld.

Voor meer informatie over mijn toneelstukken kun je contact met me opnemen.

Icarus - Rabarber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looking for Higgs - ALBA theaterhuis. Ontwerp: Hannah Salt

 

 

 

 

Krabat, Meester van de Zwarte Molen - Ulrike Quade Company