FILM - SEVILLA  

Al jarenlang ontwikkel ik samen met regisseur Bram Schouw scenario's. Voor onze eerste film 'Sevilla' ontvingen we tijdens het Nederlands Film Festival 2012 het Gouden Kalf voor de beste korte film. Het scenario won de Zilveren Krulstaart 2013. De Nederlandse première was op 2 oktober tijdens het Nederlands Filmfestival 2012. Na de internationale première in Clermont-Ferrand heeft Sevilla meedere prijzen gewonnen en op tientallen filmfestivals in het buitenland gedraaid.

Sevilla gaat over drie jongeren die een roadtrip maken naar Sevilla. De reis zal hun leven voorgoed veranderen. Met in de hoofdrollen Ludwig Bindervoet, Kay Greidanus en Stefanie van Leersum.

SEVILLA is door Vimeo verkozen tot een van de tien beste films van 2014. Je kunt er hier meer over lezen.

Meer over Sevilla kun je lezen op de sites van BALDR Film en NTR.


Sevilla

 
Sevilla
 

 

Uit het juryrapport bij het Gouden Kalf voor Sevilla:

‘Sevilla’ is een roadmovie over een onafgemaakte reis. Regisseur Bram Schouw heeft het ingenieuze scenario van Marcel Roijaards omgezet naar een aangrijpende korte film. De handheld gefilmde scènes van Jasper Wolf hebben een soms documentair karakter en laten je als kijker in de waan dat je de reis van Ivar, Boris en Kaat als vierde reiziger mag meemaken. Bijna terloops introduceert Schouw aandoenlijke, geestige en vaak liefdevolle scenes die in eerste instantie weinig verhalende waarde lijken te hebben. Niets is minder waar. Als dezelfde scènes opnieuw worden getoond, maar dan een jaar later in de vertelling, komen ze als mokerslagen aan. De kijker maakt in ‘Sevilla’ een emotioneel indringende reis; een reis die ondanks al het verdriet toch hoopvol eindigt.